reede, 21. detsember 2007

Olympus 770 SW -ga Rakveres (3X)

Näpistasin pool tunnikest, et katsetada vast üht huvitavamat "seebikat" mida hetkel pakutakse.

Tuntud koht - Rakvere Vallimägi. Koha valikul sai oluliseks lihtne juurdepääs. Pilt on parem kui arvata võis. Valguseks loojang läbi kergete pilvede. Suve keskpäeval oleks see pilt arvatavasti tunduvalt kehvem. Kui valgust on siis lähivõtted on päris head.

Korralik tulemus. Kui mitte arvestada, et oli tehtud hulk kaadreid mis lendasid prügikasti. Kasutasin valguse mõõtmiseks keskmist punkti ja erinevates kohtades teravustades on võimalik saada küllaltki häid kaadreid. Vaevalt, et keegi viitsib vehkida ja katsetada. Standard seadetega milles punkti koht valtakse automaatselt ei õnnestunud saada mitte ühtegi kaadrit kus midagi põlenud poleks.

Siin juba päike loojus ja muutus ka kohe pilt. Värvid muutusid väga külmaks ja kadus ka teravus. Abi polnud ka valge balansiga katsetamisest. Valmis seadeid on päris mitu kuid tundub, et auto on parim lahendus. Proovisin ka ISO tõsta kuid see tegi asja ainult hullemaks. Võimalusel tuleks kasutada P reziimi ja ISO lasta nii alla kui saab. Siin olevad pildid on kõik tehtud ISO -ga 80 - 100.
Proovisin pildistada Vallimäge ka linnapiirilt kasutades zoom -i. Lõpuni välja zoomides muutus pilt ikka väga pehmeks. See pehmus on tingitud arvatavasti objektiivi ehitusest. Lähivõtetel ja hea valgusega pole see pehmus nii märgatav.

Väike katsetus Tallinna lähistelt. Hetk oli hea - taevas lausa "põles". Iseenesest küllaltki keeruline jäädvustus. Tulemusega võiks nagu rahule jääda? Või ka mitte! Tegin hulga katsetusi ja enamus olid ikk väga õnnetud. Kuid võimalik on. Vasakus ääres ei ole mäge vaid aparaat tekitab selle - nagu oleks tegemist tohutu lainurgaga.

Tahate aparaati mida võite kõikjale kaasa võtta, anda ka lapsele kätte ning ka meres/basseinis vahest katsetada? Te teete oma piltidele arvutis väikese järeltöötluse? Teil on piisavalt huvi ja aega, et võidelda aparaadiga iga kaadri eest? Kui kõik vastused olid JAH siis on see aparaat Teile!

2 kommentaari:

Анна ütles ...

Kakie krasivie vidi prirodi. U menia fotoapparat Olympus Camedia. No ya pokupala ego v 2004 godu. Hochu pomeniatj na Olympus FE-240. Chto vi dumaete?

ArvoS ütles ...

Eto i iest Rakvere, samom gorode gara kte stait etot staary krepost. Etot pyk toze tam - tipa snak goroda. Ya ne lyubitel Olympus -a. Po dannym aparat ne plohoi. Zoom 5X - eto horozo. Kak uvas uze byl Olympus - privykli knemu. Dumayu zto ne pozeleyete.
Mozet pyt vam kupit takuyze a katorom ya pisal - vazem strane pylaby ne ploho kogda smogliby fotografiirovat i nod vodoi?