kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Lohusalu avastamas (I)

Sombusel ja väikse miinusega laupäeval kohe kiskus välja. Otsustasin kaugele mitte minna ja nii saigi valitud  sihtpunktiks Lohusalu. Olin seal ainult korra kunagi enne käinud aga mööda sõitnud kohe vääääga palju.
Kui palju on meil kõigil kohti, mida me arvame teadvat? Kes siis Lohusalu ei teaks!
Kas kõik Lohusalus ja Laulasmaal elavad inimesed on poolsaarele teinud ringi peale?
Julgen väga kahelda.

Ring ümber poolsaare osutus päris huvitavaks. Meeldis, et rand pidevalt muutus. Küll kivid siis jälle liivarand. Pildil oleva muuli juures passisin päris pikalt. Nimelt mängisin peitust! Märkasin kivide vahel liikumist. Valisin koha, et oleks hea ülevaade ja jäin vaikselt ootele. Sain passida mõne minuti, kui umbes paar meetrit minust pisteti kivide vahelt välja selline armas pruun pea. Püsisin liikumatult, et mitte looma hirmutada ja samas mõtlesin - vuntsid pole valged - järelikult MINK. Sain ta korralikult üle vaadata. Sedasi luurasime teineteist oma kümmekond minutit. Õnnestus teda veel mitu korda näha aga mitte pildile saada.
Lõppes kõik nagu ikka - tal sai minust kõrini ja läinud ta oligi ...

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Pildid on sul jätkuvalt nauditavad.
Ise pole teab mis palju enam looduses aega veetnud. Lihtsalt tööl on praegu hooaeg.
Tahtsin küsida selle "Lohusalu avastamas (II)" kohta. Elan ise Laulasmaal ja olen selle kandi läbi kolanud aga sellist kohta pole veel näinud, samas tuleb nagu natuke tuttav ette ka. Kui saladus pole siis kus täpsemalt asub. Peab nentima, et lohusalu kant oskab üllatada mindki veel. Loodus on kord juba selline ajas muutuv.

ArvoS ütles ...

Tänud.
Kui vaadata kaarti siis Lohusalul on saapa kuju. Kannaks on teisel pildil olev "poolsaareke"
(N: 59.39709 E: 24.18149) ja talla esimeses osas on esimesel pildil olev "muulike"

Anonüümne ütles ...

Ma olen täiesti kindel,et kõik lohusalu elanikud on poolsaarele ringi peale teinud ja palju kordi. Eriti kui veel eluaeg siin elanud ja kõik kohad läbi ja lõhki teada. Ja väga hea et tõkkepuud siin olemas on, muidu käiks siin igasuguseid.

ArvoS ütles ...

to anonüümne
Kahjuks tuleb meil kõigil arvestada võimalusega, et igal inimesel on õigus omale arvamusele ;-)