neljapäev, 29. mai 2008

Roheline värv pidi rahustama!?

Oli plaanis teha väike pildiseeria koduranna lindudest. Pesade ehitamisest kuni poegade äralendamiseni. Kahjuks jääb see ära! Põhjus lihtne - kallid kaasmaalased on kõik pesad ja nendes leidunud munad purustanud. Mitme kilomeetri ulatuses on jäänud vaid paar kajaka pesa milleni ei ulatatud või on seal vesi liiga sügav. 
Sai kergelt suheldud ühe rannas ringi sebiva noorhärraga. Tema arvamus asjast oli konkreetne - 
"MIDA NAD JÄTAVAD SIIS OMA MUNE MEIE RANDA VEDELEMA!"

   * * *
Vaatan seda rohelist pilti ja arvan / loodan, et rahustav toime on siiski olemas!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kohe tahaks käratada, et sellised jobud tuleb pokri pista! A siis jään pilti vaatama ja lähebki meelest, millest jutt oli, niiet mõjub.

Ise oleks selle jutu illustreerimiseks lõhutud pesa foto pannud, mis oleks tõepoolest veel rohkem vihale ajanud. Poleks ise selle peale tulnud, et jutt ja pilt, mis tegelikult kokku ei lähe, nii hea postituse annavad.

ArvoS ütles ...

Õige jutt - päevaleht tundis ka huvi - arvatavasti tuleb seal ka sellel teemal juttu. Vihastasin ka ise hirmsasti kuid mida see annab - proovin edaspidi vähe tähelepanelikum olla - ehk õnnestub siiski mõni lõhkuja kätte saada! Nii tahaks mõnda sellist inimest oma silmaga näha - kas tõesti on sellised inimesed sama pea kujuga kui teisedki?

k ütles ...

kujutan ette,mis tunne võis olla sellist sigadust nähes!! :( aga ma ei suuda kujutleda,kuidas kellegil võis üldse selline mõte pähe tulla.. see pidi olema ju ettekavatsetud üritus,kui niipalju lõhuti! tavaline kraade oleks vast paarkümmend pesa lõhkunud ja siis tüdinenud.

Ranno R ütles ...

Lootuses, et kaasmaalaste seas ei ole siiski nii vägivaldseid vanglaeelikuid - kas ei võinud pesasid tühjaks teha ka loomad? Jättes välja need loomad, kellel rihma otsas peremees, kes laseb pesa segi pöörata, pidasin silmas just metsloomi.

Loodaks, et see vaimse puudega tegelane, kes selle osaliselt üles tunnistas, oli siiki erand.

Mõte lihtsalt sellest, et kui ise tühjale pesale peale satuksin, siis mõtleksin esialgu, et see loomade tegu. Hälbega kaasmaalastele ei oleks osanud mõeldagi, kui just keset pesa roomiku jälge poleks näinud.

Kuid jah, kui satudki rüüstajale peale, siis mida Sa ikka teha saad. Kui saab selge pildi, siis selle võiks kõigile vaatamiseks üles riputada. Korravalve esindajaid pesa juurde saada on suht võimatu üritus. Kui ise püüdsin hiljuti korravalvureid kutsuda pubekate pundile, kes rannas keeluajal lõket tegid ja pudeleid ja muud saasta igas kaares lennutasid, sain veel ise hädaabi telefoni tädilt korraliku sõimu, sest tülitasin neid suutmata anda neile ranna täpset aadressi.

ArvoS ütles ...

Ega polegi midagi suurt teha. See poiss keda kõnetasin ainult avaldas arvamust - mina teda lõhkumas ei näinud. Nimetatud rannaosas on kallas kõrge ja edasi liikuda saab ainult mööda veepiiri. Küllaltki tihti liiguvad seal noorte grupid. Kui kellegil tekkis mõte - teeme võistluse, kes leiab rohkem mune! Nii see võis olla küll. Loomad, linnud on välistatud - tegemist siiski "loodusekrooniga".