teisipäev, 25. märts 2008

Kuidas Blogger pilte rikub/töötleb

Kurat, teeb ikka kurjaks küll. Tuleb välja, et Blogger/Google töötleb juba jupp aega pilte mida inimesed blogidesse panevad. 
Töötled pildi nagu tahtsid ja lisasid värviprofiili aga Google tüübid teevad pildi kordades väiksemaks mahult ja eemaldavad ka värviprofiili. Kaob ka teravus. Olge te tänatud. 
Kas keegi teab selle tegevuse vastu mingit rohtu?

26.03.08 Kahjuks ei taha keegi midagi öelda. Tundub, et ainsaks lahenduseks on muretseda endale serveriruumi ja hakata blogisse pilte linkima. See teeb asja küll mõneti keerulisemaks.
Peab asja korralikult läbi mõtlema.  Või on muid lahendusi???

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ahoi....
See, et piltidelt värvid kaovad on võibolla sellepärast et pildistad RAW-i aga üleslaadimisel masin töötleb nad ise jpg-sse. Ma küll ei tea millises tarkvaras sa pilte üle korrigeerid aga vaata et peale salvestamist oma arvutis sa teiseldad nad jpg-ks. See on üks võimalustest.See aga, et nad uduseks lähevad on võimalus, et pilt pole piisavalt terav või siis, et dpi on alla 72 ühiku. Antud küsimus oli mul üleval Flickris kus ma sain palju vastuseid selle kohta. Pean ütlema, et aitas küll. Et aga googel ei vähendaks pilte ja ei rikuks, vähenda nad parem ise ja saad pildi üle kontrolli.....
Kuulmiseni.......cocodrillo

ArvoS ütles ...

Tänud vastamast. Kahjuks pole ühestki vihjest kasu. Ühtegi neist vigadest ma ei tee.
Google ei vähenda mitte külgede pikkuseid vaid faili mahtuja muudab dpi -d. Paned ülesse pildi näiteks 300kb millele on lisatud värviprofiil ja dpi on webi tarvis tavaliselt vist 96. Pikem külg alati 700. Hiljem salvestades kodulehelt pilt arvutisse on pikem külg ikka 700 kuid faili maht on 5-6 korda väiksem. Ka dpi on väiksem ja värviprofiil on eemaldatud. Kuna kasutan MAC -i siis on Safaris see kohe näha - peaks olema ainuke browser mis tunneb ja oskab kasutada värviprofiile. See jama kestab juba mitu nädalat. Läheb vist liiga pikaks. Edu.

Anonüümne ütles ...

vastused-vastused....
Täpsustan: web-i dpi on 72, siin kohal võid mind uskuda. Kui laed ülesse 96-ga siis masin mingi mata tehte alusel jah vähendab rohkem kordi seda dpi-d. Ise kasutan mõnikord ka 80dpi-d kui pilt on küllastunud värvidega aga üldiselt piisab 72-st. Pluss aitab ka varguse vastu sellina dpi, sest trüki suurendamise puhul hakkab teravus kaduma. Aga vähenda ka ise külje pikkust nii umbes tõmba 500-600 peale. Ise kasutan Win-i aga sellel pole vahet, sest logaritmid ona samad või siis kopeerivad üksteist ja tulemus peaks olema siiski sama. Tervates...cocodrillo

ArvoS ütles ...

Probleem on selles, et veel mõned nädalad tagasi polnud seda töötluse jama. Ülejäänut ma tean. Lahenduseks on oma serveriruum ja Google blogisse lingid pildid. Värviprofiilide värk on olulisem kui sa arvad. Otsi mõni kalibreeritud värvidega mac ja vaata värviprofiilidega pilte - siis tee sama PC -ga.
Närvi ajab just see, et vaatajad näevad pilte teistsuguselt - enamasti palju tumedamalt ja värvivaesemalt.

Anonüümne ütles ...

So-soo..
Kasutan piltide korrigeerimiseks CS2-te. Ja tükk aega nagu ei teadnudki, et cs-is on piltide salvestamise ajal vaja panna üks linnuke mis salvestab pildid jpg-sse. Klõpsin koguaeg RAW-i. Paar üksikut pilti on läinud ülesse, millel masin muutis parameetreid. Tava web-is on kasutusel jpg formaat kuna enamus kasutab seebikaid.
Ehk prooviksid teha pilditöötlus progedele default setting ja alustada otsast peale. Mul millegi pärast cs annab automaatse värvi leidmisel siniseid toone liiga palju. Tegin default aga tulemus jäi samaks. Jätsin pildi ka muutmata Canoni enda proges ja cs enam sinist nii palju ei anna. Tahan öelda, et kuskile on siiski kala sisse pugenud ilmselt oma teadmatuse tõttu. Ootm ma saadan sulle lingi kus oli flickris ühel maci kasutajal vist sama mure. Ainult see on inglise keeles. Kas sobib ?
P.S - ega sa juhtumisi pilti üle teravusta ? cocodrillo

Anonüümne ütles ...

http://www.flickr.com/photos/hanna_e/2324155913/
siin lingil on pisike jutt sellest. ehk aitab viga leida....
Tervitades...cocodrillo

ArvoS ütles ...

Probleem ei ole minus ega ka arvutis! Asi on selles, et Google Blogger keskond muudab umbes kolm nädalat kõiki ülesse laetavaid pilte. Olen vaadanud ka teiste blogisi ja sama asi. Põhjus on ka selge - hoiavad kokku ruumi sest blogipidajaid tuleb aina juurde.
Vanemad pildid on kõik muutmata.
Kolida ka ei tahaks - nii, et tuleb hakata otsima serveriruumi. :-)

Anonüümne ütles ...

ok.
Aga koli siis näiteks Flickrisse üle. Tase on seal päris hea ja kui abi vaja siis on seal spetsialiste küllalt kes vastavad.
cocodrillo...

ArvoS ütles ...

Kolida ei tahaks - inimesed kes mul ikka vahest külas käivad ei mõistaks! Teiseks meeldib mulle blogi stiil - kõik on üksteise all ja lihtsalt leitav. Muideks panin kaks viimast pilti delfisse ja sealt linkisin oma google blogger lehele. Pildid on muutmata - st, et kõik toimib. Kuid ei avane endiselt (Avades pildi uues aknas on kõik OK). See on ajutine probleem - usun, et lahendavad selle homseks.
Selle jutu mõte oli selles, et ehk mõni saatusekaaslane annab teada kuidas tema sama probleemi lahendas. Olen kuulnud, et Remo kasutab ka oma serverit ja pildid lähevad ülesse kuidagi läbi FTP. Korraga nii serverisse kui ka bloggerisse.
Tänud aktiivsuse eest.
Kus enda pilte varjad?

Anonüümne ütles ...

Ahoi.....

Sai siin väheaega ilme netita istutud, nii üheksa päeva. Nüüd saab alles vastata. Nädal võttis firmal aega, et kohale tulla ja katusel antenn vahetada aga see selleks.
Saatsin sulle lingi, küll inglise keelse, kas oli ka abi ? Probla sealsel norra tüdrukul sama, mis sul. Ise aga olen suures osas siiski Flickris. Seltskond ja atmosfäär on lahe nagu polekski internetis pluss see, et tase on päris hea ja on mida õppida ja järele teha. Ma kui olen kellegi pealt midagi püüdnud järgi teha siis annan sellest ka algallikale teada (flickri viisakus ) . Suhtlus proffidega laiast maailmast on päris aktiivne ja toetavad hea meelega.
Küta aga sisse kui oled huvitatud. Minu leiad sealt Mixerus-e nime alt.
Tervitades......cocodrillo

ArvoS ütles ...

Tänud. See link on vähe teisest teemast. Kuid sain oma probleemile lahenduse. Panen pildid Delfi serverisse ja lingin Bloggerisse ning kõik on OK. Keegi ei muuda ega ei eemalda profiile.
Sul on üleval päris häid pilte! Edu!