teisipäev, 17. juuni 2008

Kevad tuleb! (Norra 4)

Tohutult kena koht peatuseks. Võtangi aja maha. Vesi vuliseb ja see avaruse tunne. 1,5km kõrgusele pole juuni alguseks veel kevad jõudnud. Kõik on värvivaene ja pleekinud. Aga õhk on nii puhas, et saa või osooni mürgitus! Istun järvekese keskele kivile ja taban ennast mõttelt - tahan seda vett proovida. Proovisingi ja olen ikka elus! Muideks vesi oli väga-väga puhas ja parema maitsega kui pudelivesi! 


Veel veendusin selles, et enamasti ei õnnestu mägedes saada kogu kaadrit ühtlaselt teravaks - pigem saad ühtlaselt ebaterava pildi.

4 kommentaari:

Ranno R ütles ...

Võibolla rumal küsimus teravustamise kohta - kas ava vähendamine ei aidanud? Kui ise nö kogu pilti teravaks tahaks, siis prooviksin just seda.

Norra kohta peaks Sult millalgi detailsemat nõu pärima. Käisid oma autoga?

ArvoS ütles ...

Ega muid võimalusi väga polegi. Kuid mastaabid on liiga suured. Vaadates viimast pilti tundub, et need ees olevad tipud on päris lähedal. Kahjuks ei jõudnud me nendeni ka bussiga. Isegi päris kinnise avaga ei saa teravaks kahte punkti mille vahe on mitukümmend km.
Tegemist oli suusareisiga ja käisime suure bussiga. Ega oma autoga väga polekski tahtnud ise sõita - nii hea oli seda ilu kõike jälgida kaasreisijana. Ja need mägiteed - las sõidavad juhid kes on harjunud seal sõitma. Ma ei kujuta ette mis oleks juhtunud kui ma oleks ise sõites seal ringi vahtinud.

[kaija] ütles ...

käisin autoga (kokku 4 inimest) Norras tuuritamas üleelmine suvi. sai hakkama küll, lihtsalt autojuht ei saanud eriti ringi vaadata : D see-eest tegime palju peatusi.

muidu vapustav koht! tahaks tagasi kindlasti!

ArvoS ütles ...

Sama siin - kavatsen ka sinna tagasi millalgi minna. Kindlasti saab oma autoga kenasti hakkama. Vabadust veelgi rohkem. Kuid juht ise küll olla ei tahaks. Ise panin paika päevad millal suusatan ja millal kondan mägedes. Ise usun ikkagi, et esimest korda tasuks siiski kinna mitte oma autoga. Nüüd ma juba tean mis ees ootab, millised on teed, kuidas on lood ööbimistega ja hinnatase. Kui keegi peaks küsima kas tasub minna siis kindel jah!