kolmapäev, 18. juuni 2008

Tait - TEHTUD!

Mitte väga ammu panin ülesse pildi pesa ehitavast taidast. Vahepeal on palju vett merre voolanud! Käisin paar päeva tagasi piilumas kas oli pesaehitamisest kasu ka? Oli küll. Tiigil ujus uhke ema ja kõrval ukerdasid väiksed mustad pallikesed. Täiskasvanud tait on ilus sale ja puhas lind, kuid pojad on ikka väääga naljakad! 
Pildist. Ei ole untsus pilt - mulle isiklikult on oluline hetk! (Kõrkjad, terav valgus, ülesäri jne)  Istusin kõrkjates ja jälgisin kahte poega päris lähedalt. Ema otsis toitu vähe kaugemal. Äkki leidis emaslind kuskilt saiatüki. Kohe tõi selle poegadele kes läksid riidu, sest tükke oli ju üks. Tore oli jälgida kuidas ema sättis end kahe poja vahele ja püüdis neid rahustada. Kahjuks polnud neid "riiukukki" võimalik rahustada. Pritsmeid ja riidu jätkus kauemaks. Tükk oli sitke ja natuke liiga suur. Lahendus saabus alles siis, kui ema saiatüki poolitas. Sai söödud oldi sõbrad edasi!

19.06.08 Tore. Tundub, et kõik vaatajad said osa pildist kiirgavast soojusest ja hellusest. Usun, et panen ka tulevikus aegajalt ülesse mõne untsus pildi sest neis on midagi teistsugust. Untsus pilte on erinevaid - pidasin silmas neid mis on pildistatud sellistena kuna eesmärgiks oli pildistatavaid mitte häirida ja mitte rikkuda tekkinud olukorda, kuid hetk meeldis. 

Kommentaare ei ole: